Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Σιγά μη πληρώσει φορολογία το Facebook....πήρε και επιστροφή !


Πήρε και επιστροφή φόρου το οικονομικό έτος 2012.....429 εκατομμύρια δολάρια!

Αλοίμονο σε εμάς !

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, είναι σίγουρα ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες του ίντερνετ και μέσα στο 2012 κατάφερε να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο χρήστες.


Ο λόγος φυσικά για το Facebook, που όπως όλα δείχνουν θα αποφύγει τη φορολογία για το περασμένο έτος, πετυχαίνοντας μάλιστα επιστροφή φόρου.

Η υπηρεσία Citizens of Tax Justice, που ερευνά για φορολογικές απάτες, δημοσίευσε μία έκθεση για το πώς το Facebook κατάφερε να πετύχει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση, καθώς το εκτελεστικό απόθεμα εκπίπτει από τη φορολογία, το Facebook εξέδωσε πολλά από αυτά στους υπαλλήλους του. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεπεράσουν τους φόρους που οφείλονταν από το κοινωνικό δίκτυο προς την ομοσπονδιακή αλλά και την πολιτειακή κυβέρνηση.

Έτσι η κυβέρνηση, κατέληξε να χρειάζεται να πληρώσει στο Facebook επιστροφή φόρου που αγγίζει τα 429 εκατομμύρια δολάρια!

Επιπλέον η εταιρεία, κατάφερε να μεταφέρει φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 2,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να συνεχίσει αυτή τη διαδικασία και στο μέλλον, προσβλέποντας σε πρόσθετες φορολογικές ελαφρύνσεις κατά τα προσεχή έτη.

Φυσικά, το Facebook δεν είναι η μόνη εταιρεία που προσπαθεί να πληρώσει όσο το δυνατό μικρότερο φόρο στο κράτος.

Εταιρείες όπως η Microsoft, η Apple και η Google είναι όλες κάτω από έντονη πίεση να πληρώσουν τα χρήματα που έχουν αποφύγει, ειδικά στην Ευρώπη, όπου οι φορολογικοί παράδεισοι χρησιμοποιούνται εκτενώς για να αποφύγουν τη φορολογία.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: