Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Οι πινακίδες στις εφορίες δεν θα καταστρέφονται πλέον !!!


Οι πινακίδες των αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων που καταθέτουν οι φορολογούμενοι στις εφορίες δεν θα καταστρέφονται αλλά θα παραμένουν στις ΔΟΥ για όλη την περίοδο ακινησίας του οχήματος όπως προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη.

Με την απόφαση αναστέλλεται η ισχύς της σχετικής εγκυκλίου που προέβλεπε την καταστροφή των πινακίδων μετά την κατάθεσή τους.

Στην απόφαση του υφυπουργού αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "Με δεδομένη την ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία, για τον περιορισμό των δαπανών καταστροφής και επανέκδοσης των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία και παραμένουν στις Δ.Ο.Υ. πέραν του δωδεκαμήνου, σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλεται η εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά στην καταστροφή των πινακίδων αυτών".

Έτσι πως αναφέρεται στην απόφαση οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία δεν θα καταστρέφονται πλέον και θα παραμένουν στις Δ.Ο.Υ. για όλη την περίοδο της ακινησίας.

Εγώ τους τις παρέδωσα στις 25 Δεκεμβρίου και με έκανε εντύπωση ότι όταν ρώτησα ότι αν μπορώ να τις ξαναπάρω πίσω αργότερα και αν ναι τι χρειάζεται.....

η υπάλληλος με απάντησε ότι καταβάλλοντας το αντίτιμο των τελών κυκλοφορίας τις παίρνεις αμέσως πίσω και δεν χρειάζεται κάτι άλλο !!

Αυτό που δεν σε λένε όμως είναι ότι αν θα θέλεις να τις πάρεις πίσω μετά απο 2 χρόνια θα πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας και των δύο ετών που περάσαν........ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: