Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Με αυτούς τους επιχειρηματίες συναντήθηκε η Μέρκελ

Η Αγγέλα Μέρκελ φρόντισε εκτός τους πολιτικούς που συνάντησε (Σαμαράς,Παπούλιας) να συναντήσει βεβαίως βεβαίως και 12 επιχειρηματίες.

Οι επιχειρηματίες που ήταν στη συνάντηση είναι οι:

 Μιχάλης Μαϊλλης (Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου), Δημήτρης Κοπελούζος (Copelouzos), Δημήτρης Δασκαλόπουλος (πρόεδρος του ΣΕΒ), Κωνσταντίνος Φρουζής (προέδρος του ΣΦΕΕ), Ιωακείμ Κόχλινγκ (Hochtief), Νικόλαος Νανόπουλος (Eurobank), Μιχάλης Τσαμάζ (OTE), Γιώργος Ζανιάς (ETE), Στέλιος Ζαββός (Zeus Capital Partners), Αρθούρος Ζερβός (ΔΕΗ), Byron Vargas Herzberg ( Bosch-Siemens-Haushaltsgerate) και Πάνος Ξινής (Siemens Hellas).
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, απευθυνόμενος όπως είπε χαρακτηριστικά «στην ηγέτιδα της χώρας όπου χτυπά σήμερα η καρδιά της Ευρώπης», επεσήμανε ότι το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας είναι, εδώ που φτάσαμε, αναπόφευκτο, επισημαίνοντας ότι παραμένει όμως κοινωνικά άδικο και οικονομικά αδιέξοδο και ότι δεν θα υπάρξει διέξοδος αν δεν συνοδευτεί από δύο ισχυρότερα πακέτα, ένα μεταρρυθμιστικό και ένα αναπτυξιακό.

Ο κ. Δασκαλόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ακόμη ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, ούτε περαιτέρω νομοθετική ρύθμιση του θέματος και ζήτησε την παρέμβαση της καγκελαρίου προς την τρόικα σε αυτήν την κατεύθυνση.

Σημείωσε ακόμα ότι οι πολιτικές ακραίας λιτότητας του μνημονίου διαψεύστηκαν από τα αποτελέσματα τους, ενώ οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, όπως τόνισε, υπονομεύτηκαν από ένα πολιτικό σύστημα που αντιστάθηκε και αντιστέκεται στην ανάγκη αλλαγής. Στάθηκε, επίσης, ιδιαίτερα στις επιπτώσεις της προσαρμογής στον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας ότι η εντυπωσιακή δημοσιονομική βελτίωση είχε ως τίμημα 600.000 ανέργους στον ιδιωτικό τομέα και τη συνεχιζόμενη δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας του λαού μας.

Απο την άλλη οι Φαρμακοβιομήχανοι κλάφτηκαν για τα 7 δις ευρώ που τους χρωστάει το κράτος και ότι έχουν να πληρωθούν απο το 2006 !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: