Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Tην έσωσε την ζωή απο μία φωτογραφία στο Facebook !!!

Μια ματιά σε μια φωτογραφία που είχε αναρτηθεί στο Facebook ήταν αρκετή για να καταλάβει η έμπειρη νοσοκόμα, Νίκολα Σαρπ, ότι το 2,5 ετών κοριτσάκι της φίλης της έπασχε από καρκίνο!

Είναι περίεργα τα παιχνίδια που παίζει η ζωή. Όπως στην περίπτωση της μικρής Γκρέις. Η μητέρα της, Μισέλ Φρίμαν, είχε ανεβάσει στο Facebook μια φωτογραφία του μικρού κοριτσιού και εκεί έτυχε να τη δει η, Νίκολα Σαρπ. Η οποία εκτός από φίλη της οικογένειας έτυχε να είναι και νοσοκόμα.

Τι παρατήρησε η 42χρονη νοσοκόμα; Ότι στα μάτια του παιδιού, το φλας είχε προκαλέσει τη γνωστή κόκκινη κηλίδα μόνο στο ένα. Στο άλλο, η κηλίδα ήταν άσπρη, σημάδι πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Δυστυχώς, το ένστικτο της Σαρπ δε λάθεψε. Ειδοποίησε τη φίλη της και μητέρα του παιδιού και το πήγε στον οφθαλμίατρο. Η διάγνωση σοκαριστική: καρκίνος.

Οι γιατροί βρήκαν στο αριστερό μάτι του παιδιού. Η μικρή Γκρέις έχασε την όρασή της αλλά θα επιζήσει. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Nicola έσωσε τη ζωή του παιδιού μου. Δεν υπήρχε κανένα σύμπτωμα και ούτε που φανταζόμασταν ότι το παιδί μπορεί να είχε κάποιο πρόβλημα με τα μάτια του», είπε η μητέρα της Γκρέις. Το ρετινοβλάστωμα επηρεάζει μόνο μικρά παιδιά. Μπορεί να αποβεί θανατηφόρο αν δεν εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ζωή ενός παιδιού που πάσχει από τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου σώζεται μέσω μιας φωτογραφίας. Τον περασμένο Ιούνιο, η φωτογραφία που τράβηξε η γιαγιά του, έσωσε επίσης τη ζωή ενός αγοριού ηλικίας δυο ετών.

newsit.gr