Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Σε πέντε χρόνια το εφάπαξ στο Δημόσιο,λόγω του κύματος φυγής !

Σε πέντε χρόνια το εφάπαξ λόγω του κύματος φυγής

Παράλληλα, λόγω του υπερδιπλασιασμού των δημοσίων υπαλλήλων που έκαναν αίτηση να βγουν στη σύνταξη, όσοι έκαναν τώρα τα χαρτιά τους θα λάβουν το εφάπαξ σε πέντε χρόνια. Υπό το φόβο των αλλαγών στο ασφαλιστικό και της αναδιάρθρωσης, οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποχωρούν από τις υπηρεσίες εμφανίζουν αύξηση κατά 85% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία του Σαββάτου, στο Γενικό Λογιστήριο που εκδίδει τις αποφάσεις συνταξιοδότησης έχουν φτάσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου 17.825 αιτήσεις έναντι 9.653 πέρυσι. Η εκτίμηση είναι ότι φέτος οι συνταξιοδοτήσεις θα αγγίξουν τα 40.000 άτομα – υπολογίζοντας και τους εκπαιδευτικούς που καταθέτουν τις αιτήσεις τους τον Αύγουστο κάθε χρόνο (φέτος υπολογίζονται στις 11.000). Ωστόσο το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο 7.000 το χρόνο με αποτέλεσμα το εφάπαξ να βγει για όσους κάνουν τώρα χαρτιά, περίπου τα Χριστούγεννα του 2015!

"Το ταμείο Πρόνοιας δύναται να δώσει έως 7.000 εφάπαξ το χρόνο, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι καταθέσουν αιτήσεις το επόμενο τετράμηνο, θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται ύστερα από 5 χρόνια, στα τέλη του 2015, αν δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα" αναφέρει στην Ελευθεροτυπία ο γενικός διευθυντής του Ν. Καλάκος.

Σημειώνεται ότι για την ικανοποίηση όλων των δικαιούχων, απαιτούνται ποσά που ξεπερνούν το 1,7 δισ. ευρώ, κονδύλι που δεν αναμένεται να βρεθεί στους καιρούς της λιτότητας.

newsit.gr