Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ιταλία - Παραγουάη 1-1

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στις Ιταλία και Παραγουάη, και η εικόνα του αγώνα, μάλλον αφήνει ικανοποιημένους και τους δύο. Η Ιταλία με τρεις ισοπαλίες στον όμιλο έχει...



...πάρει παγκόσμιο.

και οι δύο πολύ σκληροτράχηλες ομάδες....

Η Παραγουάη σε κάθε Μουντιάλ εμφανίζεται

βελτιωμένη.

Ο Λίπι όμως δεν κατάφερε να κάνει τα μαγικά του και η Ιταλία έμεινε στο 1-1, η ομάδα πάντως της Ιταλίας μοιάζει γυμνή στην επιθετική γραμμή και σχετικά αργή στην άμυνα...

Ολλανδία - Δανία 2-0

Μετά κόπων, βασάνων και τη βοήθεια ενός αυτογκόλ η Ολλανδία νίκησε 2-0τη Δανία στο Γιοχάνεσμπουργκ και πήρε εξ αρχής προβάδισμα στη μάχη του 5ου Ομίλου. Κακό το παιχνίδι, αργός ο ρυθμός, ελάχιστες οι καλές στιγμές. Στο φινάλε σφράγισαν το "τρίποντο" οι "οράνιε".

Εικόνα του αγώνα


Η Δανία είχε συγκεκριμένη τακτική στο παιχνίδι της: δεν ήθελε να επιτρέψει στην Ολλανδία το παιχνίδι από τον άξονα. Με το πολυπρόσωπο κέντρο και τις κοντινές αποστάσεις μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής δεν άφησε τους φαν Μπόμελ, Σνάιντερ και φαν ντερ Φάαρτ να περάσουν κάθετες μπαλιές είτε προς τον φαν Πέρσι είτε προς τον Κάουτ που ως δεξιός εξτρέμ συνέκλινε μονίμως προς την περιοχή. Μάλιστα οι "βίκινγκς" ήταν εκείνοι που έφτιαξαν τις πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες, μία με τον Ρόμενταλ (34') και μία με τον Κάλενμπεργκ (37').

Οι "οράνιε", αν και με συντριπτική κατοχή της μπάλας, δεν είχαν τις εμπνεύσεις για να διασπάσουν την καλά κατανεμημένη αντίπαλη άμυνα. Εναπόθεσαν τις ελπίδες του σε κάποιο λάθος των Δανών, το οποίο έγινε στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου ημιχρόνου. Τότε που ο Σίμον Πόουλσεν έπιασε την κεφαλιά για να διώξει την μπάλα μακριά, αυτή βρήκε στην πλάτη του Άγγερ και κατέληξε στα δίχτυα του Σόρενσεν.

Το γκολ δεν άλλαξε τη μορφή του αγώνα. Η Δανία, ύστερα και από τις διορθωτικές κινήσεις του Όλσεν από τον πάγκο, προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική, αλλά δεν βρήκε τρόπους να απειλήσει. Άλλωστε η Ολλανδία, έχοντας το αβαντάζ, κοίταξε περισσότερο να κλείσει τους διαδρόμους για να μην κινδυνεύσει, παρά το πώς θα σκοράρει για δεύτερη φορά.

Ο φαν Μάρβαϊκ έριξε στη μάχη τον Ελία για περισσότερα τρεξίματα από τον κουρασμένο φαν ντερ Φάαρτ, ενώ έβγαλε και το μοναδικό προωθημένο (φαν Πέρσι) για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή (Αφελάι). Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, καθώς οι Δανοί όχι μόνο δεν προβλημάτισαν τον Στεκέλενμπουργκ, αλλά σκόραραν κιόλας, όταν ο Κάουτ στο 85', μετά από πλασέ του Ελία στο δοκάρι, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Η Ολλανδία άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

contra.gr

Hρθε ο Μπερέτα στις 12


Αρκετοί δημοσιογράφοι, αλλά όχι και οπαδοί βρίσκονται αυτή την ώρα στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου "Μακεδονία"
 προκειμένου να υποδεχθούν τον Μάριο Μπερέτα.

 Ο Ιταλός τεχνικός ταξίδεψε από το Μιλάνο με πτήση ΕΖΥ 2611 της Easyjet και το αεροπλάνο που τον μετέφερε προσγειώθηκε στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου "Μακεδονία" .
Παρόντες από πλευράς ΠΑΟΚ είναι, ο αντιπρόεδρος Ζήσης Βρύζας, ο γενικός αρχηγός Κώστας Ιωσηφίδης και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κυριάκος Κυριάκος

Θριαμβεύσαν οι Φλαμανδοί αυτονομιστές στις εκλογές του Βελγίου

Με αρχηγό τον Ντε Βέβερ το κόμμα   Ν-VΑ των Φλαμανδών αυτονομιστών κερδίσαν το 

28,3 % των ψήφων

Ο Ντε Βέβερ απηύθυνε κάλεσμα για «αλλαγή» στο Βέλγιο, 

με μια μεταρρύθμιση που θα δώσει αυξημένη αυτονομία στην Φλάνδρα, 

τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον κοινωνικό, 

σπεύδοντας να καθησυχάσει όσους ανησυχούσαν για το πρόγραμμά του εντός και εκτός Βελγίου. 

Πρόσθεσε, όμως ότι η ανεξαρτησία της Φλάνδρας δεν είναι κάτι άμεσο. 

Με τα λεγόμενα του όμως δεν απέκλεισε κάτι τέτοιο να γίνει ή καλύτερα να ζητήθεί στο μέλλον!

Πάντως και σύμφωνα με τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων.....

όλες οι χώρες  και μέσα στην Ε.Ε. θα διασπαστούνε σε μικρά κρατίδια !!

Αρχίζουν τα "τύμπανα" και  θα  έρθει ο καιρός για Θράκη,Κρήτη κ.τ.λ.

Νέα λίστα με αυτούς που φοροδιαφεύγουν ετοιμάζει το ΣΔΟΕ


Από τους 2.500 ιατρούς που ελέγχθηκαν, 20 σε ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας, εντοπίστηκαν να έχουν δηλώσει προκλητικά χαμηλά εισοδήματα στην Εφορία, 
ενώ δεκάδες φαίνεται πως είναι και οι δικηγόροι, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και καλλιτέχνες που φοροδιαφεύγουν προκλητικά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής” (13/06), τα αποτελέσματα αυτής της εκστρατείας του, ευελπιστεί να κάνει ακόμα θεαματικότερα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, διευρύνοντας καθημερινά την επιχείρησή του και σε άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, έχει ήδη καταρτιστεί νέα λίστα με 20 "τρανταχτά ονόματα" γιατρών και δικηγόρων, που έχουν εντοπιστεί να έχουν υποπέσει σε εκτεταμένη φοροδιαφυγή και αναμένεται να δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα.