Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Aυξηση εώς και 40% η ΔΕΗ


Οι αυξήσεις των τιμολογίων, στις οποίες αναμένεται να προχωρήσει η ΔΕΗ υπό την πίεση της τρόικας, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του οικιακού ρεύματος από 15% έως 40%, του αγροτικού κατά 60% και του βιομηχανικού κατά 8% από τις αρχές του 2011.
Από την άλλη πλευρά, αναμένονται μειώσεις στο εμπορικό ρεύμα, καθώς οι εμπορικές επιχειρήσεις πλήρωσαν μέρος του κόστους της κοινωνικής πολιτικής που ασκούσαν μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ οι κυβερνήσεις, αναβάλλοντας τη σχετική οδηγία, σύμφωνα με την οποία η τιμή του ρεύματος πρέπει να αντανακλά το κόστος παραγωγής.
Ένα μέσο νοικοκυρικό που καταναλώνει 1.550 κιλοβατώρες το τετράμηνο, με τα νέα τιμολόγια θα έχει επιπλέον κόστος 192 ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα. Η επιπλέον δαπάνη θα περιοριστεί στα 72 ευρώ ετησίως για κάποιες ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, για τους οποίους θα υπάρξει μειωμένο κοινωνικό τιμολόγιο.
Η τελική γνωμοδότηση της ΡΑΕ για το ακριβές ύψος των τιμών αναμένεται να παραδοθεί εντός Ιουνίου στην υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, προκειμένου να έχει το χρονικό περιθώριο να την εγκρίνει μέχρι το Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με το Μνημόνιο, το Σεπτέμβριο θα πρέπει να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα για την απελευθέρωση της χονδρικής αγοράς και υπουργική απόφαση για τα τιμολόγια και την κατάργηση των στρεβλώσεων στη λιανική αγορά.
Πέραν του Μνημονίου, η μετάβαση σε ρυθμιστικά τιμολόγια και η άρση των στρεβλώσεων στη χονδρική και λιανική αγορά ηλεκτρισμού αποτελούν και απαίτηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας με την οποία ηEλλάδα δεν έχει εναρμονιστεί.

cosmo.gr

Oι φίλαθλοι του Ηρακλή στα προπύλαια

ΦΩΤΟ NEWSIT..... περίπου, 500 οπαδοί του “γηραιού” βρίσκονται αυτή την στιγμή εκεί, ενώ αναμένονται και άλλοι για να ξεκινήσει η πορεία με προορισμό τη Βουλή.

Από την Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν επτά πούλμαν γεμάτα με φίλους του Ηρακλή. Ανάμεσα τους ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Ηρακλή, ο Τάσος Κατσαμπής, και ο προπονητής μπάσκετ της ομάδας, Λευτέρης Κακιούσης. Επίσης το παρών στις κινητοποιήσεις αναμένεται να δώσουν και αρκετοί φίλοι της ομάδας από την Αθήνα, ενώ νωρίτερα ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε η Original 21.


newsit.gr

Moντέλο αποκαλύπτει για τα ροζ κυκλώματα

το μοντέλο αυτό πιάστηκε για βίζητες....


και καταγγέλει ότι υπάρχει ένα ολόκληρο κύκλωμα απο "μανατζερς"


που οδηγούν αυτά τα κορίτσια στην πορνεία με "αντάλλαγμα"


ακόμα και εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές...


O Τρισέ μας λέει ότι η Ευρωπαΐκή ολοκλήρωση θα βοηθήσει στην οικονομική κρίση

Έκκληση για ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, η οποία θα επιτρέψει στις χώρες της ευρωζώνης να βγουν από τη δημοσιονομική κρίση, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ...






"Δεν είναι μόνο θέμα αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών που μοιράζονται το ίδιο νόμισμα. Η περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι επίσης προς το συμφέρον των χωρών που συμμετέχουν σε αυτήν και των πολιτών τους" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τρισέ.


Για τις μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του ελέγχου των προϋπολογισμών, που αποφάσισαν οι χώρες της ΕΕ, υπογράμμισε ότι "είναι κρίμα που χρειάσθηκε μια κρίση για να το συνειδητοποιήσει όλος ο κόσμος".

troktiko.blogspot.com

Εσείς κύριε Τρισέ μπορεί να θέλετε να ολοκληρώσετε αλλά όλοι εμείς τι φταίμε ???


Μάλλον δεν θα προλάβετε να πηδήξετε όλους του λαούς της Ευρώπης....με την ένωση !!!


Θα καταρεύσετε

Eξασφάλισε και την δεύτερη δόση του δανείου ο Παπακωνσταντίνου

«Εξασφαλισμένη είναι η δεύτερη δόση χρηματοδότησης από ΔΝΤ και Ε.Ε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου


και διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους.

Για τις φήμες περί πτώχευσης ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «πρόκειται για αστεία ιστορία» ενώ έκανε λόγο για υστερίες χωρίς βάση.

Επίσης ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παραχώρησης του μάνατζμεντ σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και άλλες κρατικού ενδιαφέροντος εταιρίες.

Όσον αφορά την αναθεώρηση του ΑΕΠ πιθανολόγησε ότι θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2011.

Πιο αναλυτικά, ανέφερε ότι δεν έχει βάση η συζήτηση για την δεύτερη δόση δανειοδότησης του Σεπτεμβρίου ύψους 9 δις. ευρώ καθώς με τα μέτρα που έχουν ληφθεί βρισκόμαστε ήδη μπροστά από τα όσα υπαγορεύει το μνημόνιο.

«Η Ελλάδα δεν έχει λόγο να βγει στις αγορές για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα 10 δις. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για το τραπεζικό σύστημα είναι επαρκέστατα».

newsit.gr

Οι φίλαθλοι του Ηρακλή στον Λάκη Λαζόπουλο

Αύριο οι φίλοι του Ηρακλή ετοιμάζουν συγκέντρωση στα προπύλαια στην Αθήνα....

και βγήκαν στο Αλ Τσαντίρι και διαβάσαν το μήνυμα τους..

Μπράβο στον Λάκη που τους φιλοξένησε στο Τσαντίρι

Τόσο ημέρες είναι στον δρόμο στην Θεσσαλονίκη και

κανένα κανάλι απο την Αθήνα δεν ανέφερε τίποτα....

Γιατί πολύ απλά  9 ημέρες τώρα δεν κάνανε καθόλου επεισόδια !!!

Αλλά ώς γνωστόν η TV πουλάει μόνο SEX, ΒΙΑ και ΑΙΜΑ