Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Οργιο λαδώματος στα τελωνεία

Οι τελωνειακοί μαζί με τους εφοριακούς θεωρούνται απο τους 


καλύτερα αμοιβόμενους δημόσιους υπαλλήλους....


ο μισθός με επιδόματα αν δεν κάνω λάθος πλησιάζει τα 3000 ευρώ....


Παρόλα αυτά......όλοι αυτοί οι υπάλληλοι θέλουν και το "λαδάκι" τους




Εκαναν Ληστεία με "καλάσνικοφ" στη Μύκονο και Σκόρπισαν τα λεφτά

Θρίλερ στα γραφικά σοκάκια, οι ληστές μπήκαν με τα αυτόματα στην τράπεζα και ύστερα άρχισαν να τρέχουν στα στενά του νησιού σκορπώντας τον πανικό αλλά και χρήματα (!) στους τουρίστες.


Δύο παρά δέκα το μεσημέρι. Οι ληστές έφτασαν με μηχανή στην τράπεζα στον περιφεριακό δρόμο. Φόρεσαν κουκούλες και μπήκαν από τη βοηθητική είσοδο.

Μπήκαν φόναξαν "ληστεία" οπλίζοντας ταυτόχρονα τα καλάσνικοφ για να... πείσουν υπαλλήλους και πελάτες να μην αντιδράσουν.

Άρπαξαν τα χρήματα αλλά δεν είχαν υπολογίσει την αντίδραση των καταστηματαρχών δίπλα. Η αστυνομία ειδοποιήθηκα και έζωσε την περιοχή μέσα σε δύο λεπτά.

Οι δράστες  εγκλωβίστηκαν μέσα στα σοκάκια από τους αστυνομικούς. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι πάνω στον πανικό τους άρχισαν να πετούν στον αέρα κάποια από τα χρήματα που έκλεψαν ...

Για πάνω από δύο ώρες στα γραφικά στενά κυκλοφορούσαν πάνοπλοι αστυνομικοί με αυτόματα όπλα έχοντας το δάχτυλο στη σκανδάλη, ωστόσο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες.

newsit.gr

Συνελήφθη στην Λιβύη ο Μπατατούδης

Συνελήφθη ο Γιώργος Μπατατούδης 




Συνελήφθη στη Λιβύη βάσει διεθνούς εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιώργος Μπατατουδης... 








Σε βάρος του εκκρεμεί ποινή κάθειρξης δέκα ετών για υπεξαίρεση. 


Είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.


troktiko.blogspot.com

Aπογραφή Δημοσίων υπαλλήλων...απλήρωτοι αυτοί που δεν θα απογραφούν

Μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να ξεκινήσει η απογραφή των εργαζομένων στο δημόσιο προκειμένου να δημιουργηθεί το Εθνικό Μητρώο Δημοσίων Υπαλλήλων.

Αφού ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική απογραφή των εργαζομένων στο δημόσιο, θα ξεκινήσει η καταβολή των μισθών από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου η απογραφή θα ξεκινήσει από το προσωπικό του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και θα ακολουθήσει η σύσταση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (Ε.Α.Π.).

Η δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμής θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης αναλυτικών και συγκεντρωτικών στοιχείων μισθοδοσίας, με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών καταβολής αμοιβών του Δημοσίου.
Η απόφαση Ραγκούση-Παπακωνσταντίνου καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία της απογραφής. Θα διενεργηθεί το διάστημα 12-23 Ιουλίου, ενώ οι υπόχρεοι της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών απογράφονται κατά το χρονικό διάστημα 1-9 Ιουλίου 2010.

Όλοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική σελίδα απογραφής, που περιέχει τα προσωπικά στοιχεία, στοιχεία υπηρεσιακής κατάστασης και τίτλους σπουδών του υπαλλήλου. Τα δεδομένα συγκεντρώνονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνει και με τους ασφαλιστικούς φορείς, για λόγους αξιοπιστίας της ταυτοποίησης.

Κατά την διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων, αποδίδεται μοναδικός Ενιαίος Κωδικός Μισθοδοσίας Δημοσίου (Ε.Κ.Μ.ΔΗ.) σε κάθε δημόσιο υπάλληλο, του οποίου τα στοιχεία έχουν διασταυρωθεί. Σε κάθε πρόσωπο που προσλαμβάνεται ή διορίζεται από οποιονδήποτε φορέα Δημοσίου χορηγείται στο εξής Ε.Κ.Μ.ΔΗ..

Παράλληλα προβλέπεται η σύσταση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής/Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αποστολή της Ε.Α.Π. είναι η πληρωμή, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, των πάσης φύσεως αποδοχών, προσθέτων αμοιβών, , αποζημιώσεων του προσωπικού του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. και των φυσικών προσώπων, που απασχολούνται με σύμβαση μίσθωσης έργου.

Μετά τις ημερομηνίες έναρξης καταβολής αποδοχών και λοιπών αμοιβών από την Ε.Α.Π., απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η καταβολή με διαφορετικό τρόπο των πάσης φύσεως αποδοχών και λοιπών αμοιβών του προσωπικού.

Όλοι οι φορείς, των οποίων η μισθοδοσία βαρύνει τον κρατικό Προϋπολογισμό, είναι υποχρεωμένοι να εντάξουν τις πάσης φύσεως αμοιβές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Ε.Α.Π. μέχρι την 31η Αυγούστου 2010 (για Ο.Τ.Α. και Ν.Π.Δ.Δ. μεχρι 31 Δεκεμβρίου 2010).



nesit.gr

Παρά την κρίση διευρύνουν την Ευρωζώνη !!!

Αγνοώντας επιδεικτικά την χρηματοπιστωτική κρίση εντός της ευρωζώνης, το συνέδριο του Eurogroup που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα (7/6) στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η κρίση που μαστίζει την Ευρώπη, δεν αποτελεί ισχυρό λόγο για να μην ενταχθούν και άλλες χώρες, υπό τον όρο ότι πληρούν τις προϋποθέσεις.

Με άλλα λόγια, η Εσθονία αναμένεται να γίνει το νέο μέλος της ευρωζώνης, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα υιοθετήσει το ευρώ από την 1η Γενάρη του 2011. 

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, αν δοθεί η έγκριση στην Εσθονία, στις 17 Ιουνίου τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης θα επικυρώσουν την πρόσκληση στη σύνοδο τους. 

Οι ειδικοί θα ορίσουν κατόπιν την ισοτιμία του ευρώ με την εσθονική κορώνα και οι υπουργοί θα δώσουν την τελική έγκρισή τους τον Ιούλιο. 



cosmo.gr