Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Μπερέτα....

Στον Μάριο Μπερέτα κατέληξαν Ζαγοράκης και Βρύζας για την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Απομένουν τα διαδικαστικά θέματα για να ανακοινωθεί και επίσημα ο Ιταλός προπονητής.

Στον Μάριο Μπερέτα κατέληξαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για τον αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία. Πλέον, απομένουν τα διαδικαστικά ζητήματα -για να ολοκληρωθεί η συμφωνία- που αφορούν τους επιμέρους όρους του συμβολαίου του, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι διετές.


Για να ολοκληρωθεί το θέμα θα χρειαστούν 2-3 μέρες ακόμα ώστε να είναι όλα έτοιμα και να ανακοινωθεί επίσημα η πρόσληψη του Ιταλού προπονητή. Οταν τελειώσει το θέμα ο Μπερέτα θα έρθει στη Θεσσαλονίκη και θα πιάσει δουλειά.
Η αλήθεια είναι πως σε περιπτώσεις διαπραγματεύσεων πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, διότι την τελευταία στιγμή έχουν χαλάσει πολλές προφορικές συμφωνίες για όρους του συμβολαίου.


Ο Μπερέτα επιλέχθηκε γιατί είναι πιο νέος σε ηλικία από το Νοβελίνο, είναι φαν του Μουρίνιο και της πειθαρχίας και τεχνοκράτης και όλα αυτά τα στοιχεία προσεγγίζουν το προφίλ του τεχνικού που ήθελαν οι Θοδωρής Ζαγοράκης και Ζήσης Βρύζας.


Το προπονητικό προφίλ του Μπερέτα


Ο, γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου του 1959, Μάριο Μπερέτα είναι ένας αποδεδειγμένα καλός προπονητής με παραστάσεις σε αρκετές μικρομεσαίες ομάδες του ιταλικού ποδοσφαίρου.
Δουλευταράς και λάτρης της πειθαρχίας, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, αν και προσπαθεί να δημιουργεί αγαστές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές που διαχειρίζεται.
Η διετία του στη Σιένα (2006-2008) υπήρξε η καλύτερη περίοδος της σταδιοδρομίας του στους πάγκους. Έφυγε διότι η διοίκηση δεν του εξασφάλισε τις εγγυήσεις που ζητούσε για να συνεχίσει το έργο του, την ώρα που οι οπαδοί ζητούσαν επιτακτικά την παραμονή του.

Αμέσως μετά ήρθε το αποτυχημένο πέρασμα από τη Λέτσε. Φημολογείται ότι οι παίκτες τού ροκάνισαν την καρέκλα, αρνούμενοι να συνεργαστούν μαζί του και να αποδεχθούν τη φιλοσοφία του. Ακολούθησε ένα μικρό διάστημα στην Τορίνο. Έμεινε περίπου 50 ημέρες. Ρίσκαρε με τη συγκεκριμένη επιλογή, δεν ταίριαξε στο κλίμα και αποχώρησε στις 10 του περασμένου Ιανουαρίου. Έχει το κίνητρο να φτιάξει πάλι το όνομά του, να ανεβάσει τις μετοχές του, δουλεύοντας σε μια ομάδα με προοπτική.

Τακτικά προτιμάει το 4-4-2, ρίχνοντας βάρος στην πίεση, στην ταχύτητα και στην ανάπτυξη από τις πτέρυγες.

contra.gr

Αλεξανδρής για Ολυμπιακό ?

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ....

Τα παίζει όλα για όλα ο Κόκκαλης στον Ολυμπιακό, αφού αποφάσισε να πορευτεί με τον Αλεξανδρή στον πάγκο (κατά 99%). Μπορεί να του βγει του Κόκκαλη, όμως έκανε ένα λάθος με τον Κετσπάγια, δεν πρέπει να κάνει το δεύτερο στα καπάκια. Αν ξεκινήσει με γκέλες ο Ολυμπιακός, θα πέσουν και τα ταβάνια πάνω στον Κόκκαλή...


...ο Αλεξανδρής δεν έχει το ειδικό βάρος και την εμπειρία να ανταπεξέλθει στην πίεση του πρωταθλητισμού ακόμα.

Μπορεί να είναι υποσχόμενος τεχνικός αλλά πρέπει να "μεγαλώσει" σε ασφαλές περιβάλλον και όχι στον πάγκο του Ολυμπιακού και στη χώρα των 9 αθλητικών εφημερίδων.

troktiko.blogspot.com

Καλός είναι ο Αλεξανδρής....αΐντε να πάρει και αυτός κανένα πρωτάθλημα

Τι Ερνέστο....Τι Αλέκος!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ.....


Μία φράση της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας, είναι αυτή που εξηγεί τελικά το τι προηγήθηκε μέχρι την αντικατάσταση του γνωστού για τα φιλοΠΑΟΚτσήδικα αισθήματά του, πατέρα Χρήστου Μήτσιου από την προεδρία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου στον Τρίλοφο. Η ηγεσία της Μητρόπολης, ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι αυτό που "ενόχλησε" (από πέρυσι) στην περίπτωση του παπα-Χρήστου είναι η παρουσία του σε χώρο που βρίσκονταν ΠΑΟΚτσήδες και ακούγονταν συνθήματα σε βάρος του Πειραιά.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η προτίμησή του σε συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης, δεν σχετίζεται με την αντικατάστασή του στην προεδρία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, καθώς ο ίδιος την είχε ζητήσει στο παρελθόν.

Το κυριότερο σημείο της ανακοίνωσης είναι το εξής: «Όταν προ έτους είχε δημιουργηθεί σχετικός θόρυβος για συμμετοχή του εις αήθεις, δια το ιερατικόν σχήμα, συμπεριφοράς, κατά τας οποίας οι συγκεντρωθέντες, νεαροί κυρίως φίλαθλοι, προέβαιναν εις χυδαίας ύβρεις κατά συγκεκριμένης πόλεως της πατρίδος μας και καταγγέλθηκε επισήμως το γεγονός στη Μητρόπολη, τού έγιναν με αγάπη σχετικές συστάσεις για μη συμμετοχή του σε αθλητικές εκδηλώσεις φιλάθλων, που δεν συνάδουν με την Ιερατική Τιμή και Αξία, και προς αποφυγή σκανδαλισμού των πιστών, δεδομένου ότι ο κληρικός πρέπει να είναι τύπος των πιστών εν πάσι και να βαστάζει τα στίγματα του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι αυτού».

Επισημαίνεται ακόμη ότι «οποιοιδήποτε άλλοι συσχετισμοί με την αντικατάστασή του αυτή στην προεδρία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού, που εφημερεύει, είναι τελείως άσχετοι, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι εκ του πονηρού. Κατά τα λοιπά, ο π. Χρήστος εξακολουθεί να είναι εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Τριλόφου και καλείται να ασκεί ευόρκως τα καθήκοντά του και πάντα μέσα στα πλαίσια της Εκκλησιαστικής μας παραδόσεως και των ιερών κανόνων».

Ως στοιχείο του ρεπορτάζ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας, κ. Νικόδημος (με καταγωγή από τη Σίφνο), έχει διατελέσει στο παρελθόν γραμματέας στην Ιερά Μητρόπολη του Πειραιά.
olapaok.gr

Σήμερα κατέθεσε την έφεση ο Ηρακλής

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης, κατέθεσε την έφεση στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ για την εξασφάλιση της άδειας που απαιτείται ώστε να συμμετάσχει η ομάδα στο επόμενο πρωτάθλημα.


Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη, αλλά αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το γεγονός ότι ο Ηρακλής δεν έλαβε απάντηση στο εξώδικο που είχε στείλει για να ενημερωθεί για τα μέλη της επιτροπής που αποφάσισαν να στείλουν την ομάδα στη Β΄ Εθνική.

Ο Γιάννης Τάκης μίλησε στο ραδιόφωνο FM-100:

"Κατατέθηκε η έφεση. Ελπίζω στη συνειδητοποίηση των ανθρώπων της ΕΠΟ ότι αυτή η κακόγουστη φάρσα θα ανατραπεί. Η επιτροπή λειτούργησε τόσο πολύ τυπολατρικά.

Μέχρι σήμερα και παρά το ότι από την Παρασκευή στείλαμε εξώδικο, δεν γνωρίζουμε επίσημα ποια είναι τα μέλη και ποιες είναι οι ιδιότητές τους. Η έφεση κατατέθηκε, το εξώδικο πήγε την Παρασκευή στην ΕΠΟ και εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε ποιοι είναι οι άνθρωποι που μας δικάζουν.

Νομίζω ότι όλοι, όταν τελειώσει αυτή η κακόγουστη φάρσα, θα βγούνε πιο ώριμοι και πιο συνειδητοποιημένοι. Ο Ηρακλής θα καταθέσει πρόταση, στο εφ’ εξής, όλη η διαδικασία να γίνεται με παρόντες όλους τους ενδιαφερόμενους. Αφού θέλουμε διαφάνεια και υγιείς σχέσεις στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιος είναι εντάξει, ποιος είναι λιγότερο εντάξει και τι ποινές θα επιβάλλονται."

Οι κινητοποιήσεις των οπαδών του Ηρακλή συνεχίζονται και την Δευτέρα με νέα μεγάλη πορεία στη Θεσσαλονίκη.

newsit.gr

Αιματηρός συζυγικός καβγάς στο Ηράκλειο αλλά ευτυχώς τους προλάβανε


Στο νοσοκομείο, βαριά τραυματισμένοι, τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα - Τη μαχαίρωσε, του άνοιξε το κεφάλι! 

Ένα... συνηθισμένο κατά τα άλλα συζυγικό καβγαδάκι, λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία. Ο λόγος για ένα ζευγάρι, που τις τελευταίες μέρες συνήθιζε να τσακώνεται σε υψηλούς τόνους μέσα στο σπίτι του, στη Χερσόνησο Ηρακλείου. Καβγάδες και φωνές που φυσικά άκουγαν και πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Το βράδυ της Κυριακής όμως (06/06/2010) τα πράγματα αγρίεψαν για τα καλά...

Το ζευγάρι αντάλλαξε βαριές κουβέντες και κάποια στιγμή η γυναίκα πέταξε ένα βαρύ αντικείμενο στο σύζυγό της και του άνοιξε το κεφάλι. Τότε εκείνος άρπαξε ένα μαχαίρι και τη μαχαίρωσε στο λαιμό. Οι φωνές τους, έκαναν τους κατοίκους της περιοχής να ειδοποιήσουν την αστυνομία και να καλέσουν ένα ασθενοφόρο.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Πλέον το λόγο παίρνει η Αστυνομία για να διαπιστώσει τα αίτια του καβγά, που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία...



newsit.gr

ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ -SOS

Αν και δεν τον πάω καθόλου τον Θεωδοράκη και τις εκπομπές του στο Mega....


η σημερινή για την ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ στην Θεσσαλονίκη που θέλουν να την 


κλείσουν ήταν απο τις καλύτερες !


Δεν μπορεί να θέλουν να κλείσουν την ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ και να πετάξουν τόσα 


παιδιά στον δρόμο (χώρια τους εργαζόμενους) που πράγματι έχουν ανάγκη και χρειάζονται βοήθεια  !!!


Ρε καρεκλοκένταυροι........κόψτε τις σπατάλες και τις μίζες  λίγο και βοηθήστε  αυτά τα παιδιά !