Κυριακή 23 Μαΐου 2010

"Στο συρτάρι μπήκαν οι προτάσεις για νόμο περί φίμωσης των blogs"

"Φαίνεται πως επικράτησε τελικά η λογική και η κυβέρνηση βάζει φρένο στην προσπάθεια κάποιων κύκλων (πολιτικών αλλά και άλλων..) για θέσπιση νόμου που θα περιόριζε την λειτουργία των blogs.


Όπως μαθαίνουμε από αξιόπιστη πηγή .. συνειδητοποιήθηκε γρήγορα πως ανάλογα μέτρα θα είχαν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.Ο Πρωθυπουργός μάλιστα φέρεται να έδωσε εντολή στον κ.Πεταλωτή ώστε να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις επ'αυτού άμεσα.


Άλλωστε όποιος έχει τις στοιχειώδεις απαιτούμενες γνώσεις... 
καταλαβαίνει πως είναι πρακτικά ανεφάρμοστο να επιβληθεί στα blogs η άρση της ανωνυμίας ,τουλάχιστον για όσο απ΄αυτά φιλοξενούνται στην πλατφόρμα της Google (blogspot.com) και για τα οποία ισχύει η αμερικανική νομοθεσία που επιτρέπει μεν την άρση της ανωνυμίας για σοβαρά αδικήματα ,εφόσον ζητηθεί κάτι τέτοιο απ΄τις δικαστικές αρχές της εκάστοτε χώρας αλλά στα σοβαρά αυτά αδικήματα δεν περιλαμβάνεται ούτε η συκοφαντική δυσφήμιση ούτε η διασπορά ψευδών ειδήσεων ούτε άλλων πλημμελημάτων για τα οποία κάποιοι στην Ελλάδα απαιτούν την κεφαλή του κάθε blogger επί πίνακη.


Ο κάθε ..υπέργηρος διαπλεκόμενος "μιντιάρχης" ή πολιτικός που δεν μπορεί να σηνειδητοποιήσει τι εστί ίντερνετ θα πρέπει τουλάχιστον να αντιληφθεί πως επειδή ένα blog γράφεται στα Ελληνικά δε σημαίνει πως γράφεται και στην Ελλάδα.


Είναι γνωστό π.χ. πως το Greece-Salonika γράφεται απ΄τη ...Γη του Πυρός,το troktiko από τη Ζουαζιλάνδη,το prezatv από την Κουάλα Λουμπούρ,το taxalia απ'την Ανταρκτική κλπ.


Μήπως τα Ελληνικά δικαστήρια και οι Ελληνικές διωκτικές αρχές έχουν αποκτήσει κάποιο είδος εξουσιοδότησης για διαπλανητικές διώξεις και δεν το ξέραμε;;
Aς σοβαρευτούμε λοιπόν."

http://greece-salonika.blogspot.com


Και το newsblog.gr απο Γουαδελούπη

karfoto.blogspot.com  απο Βατικανό (έχουμε ασυλία εκεί) και κατά καιρούς απο τα έγκατα της
 Κοίλης  Γης

Τρείς πολιτικοί,τρείς τραγουδιστές και μια μεγάλη ΠΑΕ στο στόχο του ΣΔΟΕ

Έπρεπε να φτάσει η χώρα στο χείλος του γκρεμού για να μπουν στο στόχαστρο επώνυμοι που μέχρι τώρα είχαν “ασυλία” και μπορούσαν να χρωστάνε επ' άπειρο εκατομμύρια στην εφορία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και ο αρμόδιος εισαγγελέας Π. Αδάμης έχουν στις λίστες τους ονόματα “βαριά”. Μεταξύ αυτών, άτομα που βρίσκονται στο χώρο της σόου μπίζνες, του ποδοσφαίρου και της νύχτας. Συγκεκριμένα, 


πρόκειται για τρεις γνωστούς τραγουδιστές, 


τρεις ποδοσφαιριστές, τέσσερις δικηγόρους, 


μεγαλοιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων,


 εταιρείες διοργάνωσης συναυλιών 


και εταιρείες παραγωγής από το χώρο του θεάματος.

Στο στόχαστρο επίσης βρίσκεται και ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία – βάσει των στοιχείων που φέρνει το Έθνος – η οποία έχει πολλές διακρίσεις. Οι υπεύθυνοι της ΥΠΕΕ ξεσκονίζουν βιβλία, αξιολογούν καταγγελίες, ελέγχουν συμβόλαια και συμβάσεις και προχωρούν σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Καλά πληροφορημένες πηγές που βρίσκονται κοντά στις έρευνες λένε ότι για παράδειγμα δικηγόρος δηλώνει εισόδημα 16.203 ευρώ και την ίδια στιγμή διαθέτει υπερπολυτελή αυτοκίνητα, που άνθρωπος με τέτοιο εισόδημα δεν βλέπει ούτε στον ύπνο του. Πολλές καταγγελίες υπάρχουν επίσης για δικηγόρους – αστέρες, από πελάτες τους που τους κατέβαλαν μεγάλες αμοιβές χωρίς να πάρουν ποτέ απόδειξη. Ένας από τους καταγγέλοντες μάλιστα έδωσε αμοιβή μισού δισεκατομμυρίου “μαύρα”.

Επίσης, τρεις ποδοσφαιριστές έχουν μπει στη σέντρα για απόκρυξη εισοδημάτων. “Λαβράκι” έχουν βγάλει οι ελεγκτές και σε ανώνυμη εταιρεία ποδοσφαίρου με πολλές διακρίσεις για “πλαστά” εισιτήρια..

Μεγάλο ενδιαφέρον – σύμφωνα με το Έθνος – έχουν και οι περιπτώσεις τριών γνωστών τραγουδιστών. Η ομάδα των εφοριακών έκανε ελέγχους σε συμβόλαια που είχαν κάνει με εταιρείες και συναυλιών και προχώρησαν σε άνοιγμα λογαριασμών.

Τέλος, μεταξύ των ελεγχομένων βρίσκονται και πολιτικοί – που “πλούτισαν” απότομα. Ήδη το ΣΔΟΕ έχει κάνει – σύμφωνα με ρεπορτάζ Κυριακάτικης εφημερίδας- ελέγχους στον πρώην υπουργό Πολιτισμού κ. Βουλγαράκη, ενώ εξετάζονται και άλλοι πολιτικοί – που έχουν διατελέσει και υπουργοί.

Στο στόχαστρο για “μαύρο” χρήμα σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” βρίσκονται και πολιτικοί – ειδικά όσοι βρίσκονταν στον “καυτό” χώρο των ενόπλων δυνάμεων. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Ράμπο του ΣΔΟΕ έχουν πάρει το πράσινο φως – από το Μέγαρο Μαξίμου - να ελέγξουν όσους ενεπλάκησαν στις αμυντικές δαπάνες.

Συγκεκριμένα, ελέγχονται οι πρώην υπουργοί Εθνικής Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος, Γ. Παπαντωνίου, Σ.Σπηλιωτόπουλος 

και οι επιτελάρχες και γενικοί διευθυντές εξοπλισμών των υπουργείων, αλλά και εκατοντάδες αξιωματικοί στρατού, ναυτικού και αεροπορίας που ως μέλη επιτροπών έδωσαν πράσινο φως για προμήθειες συγκεκριμέων αμυντικών συστημάτων.

Οι εξοπλισμοί, όπως αναφέρει η εφημερίδα, έχουν στοιχίσει στους φορολογούμενους 16 δισ. ευρώ από το 2000 ως το 2007.

Ντον: "Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μου έκανε ακριβά δώρα το 1994"


Δεκαέξι χρόνια μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα μεταξύ της Μίλαν και της Μπαρτσελόνα, ο διαιτητής της εν λόγω αναμέτρησης, ο ΑγγλοςΦίλιπ Ντον, προέβη σε μία...περίεργη αποκάλυψη.

Οπως τόνισε σε δηλώσεις του στην Daily Mail δέχθηκε επίσκεψη στο ξενοδοχείο από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού (σσ. Τότε επικεφαλής της πράσινης ΠΑΕ ήταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης) ο οποίος του πρόσφερε ακριβά δώρα.




Ιδού τι είπε ο Ντον: “Μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκός ήρθε στο ξενοδοχείο όπου διέμενα με τους βοηθούς μου και μας έφερε κάποια ιδιαίτερα ακριβά δώρα. Νομίζω ότι απλώς ήθελε την εύνοιά μου σε περίπτωση που σφύριζα παιχνίδια της ομάδας του την επόμενη σεζόν”.


Ο Αγγλος ρέφερι κατέληξε: “Πολλές φορές οι ομάδες πρόσφεραν δώρα και εσύ απλά έλεγες να τα βάλουν κάπου μέσα στο αυτοκίνητο που θα σε μετέφερε στο ξενοδοχείο. Σε περίπτωση όμως που το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό γι' αυτούς, τα δώρα εξαφανίζονταν. Πολλοί διαιτητές κουβαλούσαν εφεδρικές τσάντες για να μεταφέρουν τα δώρα τους. Θυμάμαι βοηθό να έχει γεμίσει με δώρα σακούλα σκουπιδιών”.



contra.gr


Σούς βρε Ντον....τι είναι αυτά που ξεστομίζεις  βρε



Μεταβιβάζουν Ferrari σε εταιρία με κέρδη 300 ευρώ το χρόνο !!!

Μετά απο επιστράτευση των δορυφόρων για να βρίσκουν τις πισίνες....

η εφορία χρησιμοποιεί και άλλες πρωτόπες μεθόδους για να βρίσκει

τους φοροφυγάδες......

και φυσικά ανακαλύπτει οργια φοροδιαφυγής !!!

Τα ανθελληνικά κέντρα εξουσίας θέλουν να χαρτογραφήσουν τους Έλληνες bloggers...

Προτάσεις για την εφαρμογή και στην Ελλάδα του πρόσφατου νόμου Μπερλουσκόνι για την ανωνυμία των μπλογκ εξετάζει η κυβέρνηση. Η δήθεν «παραίτηση» της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου...

εξαιτίας υποτιθέμενου σκανδάλου που «αποκαλύφθηκε» από μπλογκ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης. Ετσι επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της ανωνυμίας των μπλογκ και των δεκάδων μηνύσεων που έχουν καταθέσει εις βάρος τους πολιτικοί, κυβερνητικά στελέχη και επιχειρημα τίες.Πάντως το ιταλικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στις 10 Μαΐου από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο, στην παράγραφο 28 εξισώνει τα μπλογκ με τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Σύμφωνα με το ιταλικό σχέδιο, οι ιδιοκτήτες των μπλογκ θα πρέπει να προσκομίζουν στο υπουργείο Τύπου στοιχεία που να αποδεικνύουν την ταυτότητα του κατόχου τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα κλείνουν. Τη συγκεκριμένη πρόταση επανέφεραν χθες σε συζητήσεις τους ανώτερα κυβερνητικά στελέχη που επεσήμαναν με νόημα πως «πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο συνεχιζόμενο καθεστώς ανομίας στον χώρο των μπλογκ».

Τα δύο τελευταία χρόνια μόνο στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έχουν κατατεθεί περισσότερες από 600 μηνύσεις από πολίτες, οι οποίοι συκοφαντήθηκαν μέσα από ανώνυμα μπλογκ. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έγινε δυνατό να βρεθεί ο συντάκτης των ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων για τα οποία έχει γίνει μήνυση.
Οπως προέκυψε από σχετική έρευνα των διωκτικών αρχών, στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί 132.000 μπλογκ από τα οποία τα 3.500 έχουν καθημερινή ανανέωση.


Αυστηρότερες ποινές
Από την άλλη πλευρά, κυβερνητικά στελέχη που αντιτίθενται στην υποχρεωτική αναφορά του ονόματος των ιδιοκτητών ανώνυμων μπλογκ προωθούν μία αυστηροποίηση των ποινών. Οπως επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» δικαστικές πηγές, υπάρχει το προηγούμενο της γνωμοδότησης του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Ιούνιο του 2009, κατά την οποία στα μπλογκ δεν ισχύει το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας, όπως ορίζεται στο άρθρο 19 του Συντάγματος. Στη γνωμοδότηση, που είχε ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων, μεταξύ άλλων προβλέπεται πως δεν θα απαιτείται άδεια οποιασδήποτε αρχής (συγκεκριμένα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, όπως ρητά αναφέρει η γνωμοδότηση) για να μπορούν προανακριτικές, ανακριτικές, εισαγγελικές και δικαστικές αρχές να ζητούν «ηλεκτρονικά ίχνη» εγκληματικής πράξης, όπως υβριστικών ή απειλητικών δημοσιευμάτων στο Διαδίκτυο ή φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας.
Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές αρχές, πολύ δε περισσότερο τα δικαστικά συμβούλια και τα δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας, μέσω του Δαδικτύου, τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα «εξωτερικά στοιχεία» της επικοινωνίας και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας αρχής και ιδία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.
Η γνωμοδότηση αυτή ωστόσο δεν είναι δεσμευτική για τις υποθέσεις που φτάνουν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και πρέπει να αποδειχθεί πως μια υπόθεση είναι κακούργημα και όχι πλημμέλημα για να κινηθεί επιπλέον διαδικασία. «Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες πολίτες που συκοφαντούνται να μην μπορούν να διεκδικήσουν τη δικαίωσή τους», λένε στα «ΝΕΑ» δικαστικές πηγές.

ΤΑ ΝΕΑ

(ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΘΡΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΝΕΤAI ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΙΣ... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.... ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ 2 ΤΡΟΠΟΥΣ.... ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ SHARE ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΘΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ "ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ" ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ...)

ΠΗΓΗ: http://elnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=498%3A---------bloggers&catid=34%3A2010-01-11-15-59-50&Itemid=53

Μπάγιερν- Ιντερ 0-2

Ο τελικός του Champions League βάφτηκε με τα κυανόμαυρα της Ιντερ


Ο Αργεντινός Μιλίτο καθάρισε το μάτς με δυό του γκόλ


Μετά απο 45 χρόνια πανηγυρίσαν και αυτοί ένα Champions League....


Ας είναι καλά η απομίμηση του Σάντος αυτός ο Μουρίνιο