Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Συμφέρουν οι αγορές μέσω internet αλλά με προσοχή

Κερδίστε έως και 50% αγοράζοντας μέσω Internet


Φαίνεται τελικά πως το ιντερνετ συνεχίζει να αποδεικνύεται ο καλύτερος οικονομικός σύμβουλος στην αναζήτηση χαμηλότερων τιμών σε πολλά είδη. Αρκεί να αφιερώσει κανείς λίγο χρόνο για να ψάξει και μπορεί να αγοράσει προιόντα έως και 50% φθηνότερα σε σχέση με τα κανονικά καταστήματα.Το Newsit σας παρουσιάζει συγκεκριμένες κατηγορίες ειδών που αποτελούν την αρχή της δημιουργίας ενός νοικοκυριού ,στις χαμηλότερες τιμές.

Πλυντήριο ρούχων ( από 610 ευρώ σε κατάστημα στα 505 ευρώ + 15 ευρώ κόστος αποστολής )

Ψάχνοντας σε καταστήματα λιανικής πώλησης εντοπίσαμε πλυντήριο ρούχων μάρκας
Pitsos WFP 800 B7S στην τιμή των 610 ευρώ. Παράλληλα βρήκαμε το ίδιο ακριβώς προιόν στο ιντερνετ 105 ευρώ φθηνότερα ,όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα apothema.gr. Δηλαδή 505 ευρώ σύν 15 ευρώ τα έξοδα αποστολής, σύνολο 520 ευρώ. Αυτό σημαίνει κέρδος 35% επί της λιανικής τιμής.

Κουζίνα ( από 605 ευρώ σε κατάστημα στα 504 ευρώ + 15 ευρώ κόστος αποστολής)

Σε κατάστημα με ηλεκτρικές συσκευές στο κέντρο της Αθήνας εντοπίσαμε κουζίνα Indesit K 6C56 στην τιμή των 605 ευρώ με έκπτωση. Παράλληλα στο διαδίκτυο βρήκαμε την ίδια ακριβώς κουζίνα 86 ευρώ φθηνότερα μαζί με τα έξοδα αποστολής( apothema.gr). Κέρδος 20 %

Ψυγείο (από 910 ευρώ σε κατάστημα στα 778 ευρώ + 15 ευρώ κόστος αποστολής)

Στα βόρεια προάστια σε γνωστή αλυσίδα, βρήκαμε ψυγείο
Bosch KGN49A03 να πωλείται 910 ευρώ την ώρα που το ίδιο προιόν πωλείται 778 ευρώ μαζί με τα έξοδα αποστολής,όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα apothema.gr. Δηλαδή κέρδος 117 ευρώ !

Tηλεόραση LCD ( από 250 ευρώ σε κατάστημα στα 172ευρώ )

Για τους λάτρεις των τηλεοράσεων plasma, εντοπίσαμε σε stock κατάστημα την SAMSUNG SM933HD 19'' LCD TV στην τιμή των 250 ευρώ. Παράλληλα στο διαδύκτιο ,βρήκαμε την ίδια ακριβώs τηλεόραση να πωλείται μέσω της ιστοσελίδας plus4u.gr , 172,42 ευρώ. Κέρδος 35%

Κλιματιστικό (από 355 ευρώ σε κατάστημα στα 292,84 ευρώ )

Στην ίδια ιστοσελίδα βρήκαμε κλιματισικό μάρκας DELONGHI CKP 20 EB να πωλείται 63 ευρώ φθηνότερα σε σχέση με τα κανονικά καταστήματα. Συγκεκριμένα βρήκαμε στο κέντρο αποθήκη η οποία πουλούσε το ίδιο προιόν ως stock στα 355 ευρώ. Κέρδος από το διαδίκτυο 25%.

Προσοχή στους απατεώνες

Η αγορά συσκευών μέσω διαδικτύου χρειάζεται μεγάλη προσοχή, διότι δεν είναι λίγες οι φορές που πολίτες έχουν πέσει θύματα απατεώνων χάνοντας τα χρήματά τους, χωρίς η παραγγελία να φτάσει ποτέ.Πριν λοιπόν αποφασίσετε να αγοράσετε από κάποια ιστοσελίδα προσέξτε τα εξής :

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι οι αγορές του να γίνονται μόνο από αξιόπιστα και γνωστά καταστήματα. Αλλά και στην περίπτωση που βρει κανείς μια καλή αγορά σε κατάστημα που δεν γνωρίζει, υπάρχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να λάβει υπόψην:

- η ύπαρξη φυσικής διεύθυνσης
- η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το τμήμα εξυπηρέτησης του καταστήματος
- η σαφής και αυστηρή πολιτική ασφαλείας και προστασίας των δεδομένων

Πρακτικές συμβουλές

- Για μικροποσά, καλή ιδέα είναι οι αγορές με αντικαταβολή.
- Απαραίτητος ο τακτικός έλεγχος των κινήσεων της πιστωτικής κάρτας.
-Τακτική αλλαγή κωδικών σε τραπεζικούς λογαριασμούς και e-mail.
-Κατανόηση των κινδύνων που συνεπάγεται η αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σε ηλεκτρονικά καταστήματα.
-Αγορές μόνο σε γνωστά, αξιόπιστα ηλεκτρονικά καταστήματα.
- Προτιμάτε ενδοκοινοτικές συναλλαγές.
-Κωδικοποίηση δεδομένων κατά τις πληρωμές.
- Προσοχή σε παραπλανητικά e-mail.
- Εκτυπώστε ή κρατήστε ψηφιακά αντίγραφα των παραγγελιών σας.
- Ελέγξτε την πολιτική του ηλεκτρονικού καταστήματος σχετικά με καθυστερήσεις, ακυρώσεις παραγγελιών και επιστροφές.

Για ποιό λόγο αγοράζουμε φθηνότερα μέσω Internet

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Λάριο,αντιπρόεδρο του παρατηρητηρίου για την κοινωνία της πληροφορίας οι λόγοι που τα προιόντα μέσω του διαδικτύου πωλούνται φθηνότερα είναι οι εξής :

-Τα διαδικτυακά καταστήματα έχουν λιγότερα πάγια μηνιαία κόστη λόγω του οτι δεν χρειάζονται μεγάλες εγκαταστάσεις
-Συνήθως έχουν μικρό απόθεμα σε προιόντα και δεν ξοδεύουν για stock
-Eπίσης τα κάστη λειτουργείας είναι μειωμένα επειδή έχουν λίγο προσωπικό
-Έχουν μεγάλη ευκολία να αλλάξουν τους προμηθευτές τους για όλα τα προιόντα

Έως και 20% για φέτος η αύξηση των αγορών μέσω διαδικτύου

''Τελευταία έρευνα του παρατηρητηρίου για την κοινωνία της πληροφορίας ,δείχνει οτι μόνο για το 2010 υπάρχει αύξηση κατά 20% των αγορών μέσω internet'' λέει στο Newsit ο Γιάννης Λάριος.'' Παράλληλα υπολογίζεται οτι ο συνολικός τζίρος των αγορών φτάνει το 5% του συνολικού τζίρου όλων των εμπορικών καταστημάτων'' προσθέτει.

newsit.gr

Ανεργη εκπαιδευτικός αρνείται να πληρώσει εισιτήριο στον ΟΑΣΘ

Πρόκειται για εκπαιδευτικό, που είναι άνεργη εδώ και 2 μήνες.


 Μετακινείται καθημερινά με αστικά λεωφορεία και πάντα δεν χτυπάει εισιτήριο.


 Όπως λέει και στο βίντεο, με αυτόν τον τρόπο θέλει να διαμαρτυρηθεί


 για την πολιτική του κράτους, που δεν έχει κάνει τίποτα για να την βοηθήσει...


"Υποχρέωση της πολιτείας για τον ΠΑΟΚ" για την ανακατασκευή λέει ο Ψωμιάδης

Υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης του ΠΑΟΚ από την πολιτεία για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών της Τούμπας, τάχθηκε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης...




Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης σχολίασε στο «Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης» αναφορικά με το πρόβλημα που ταλανίζει τον «Δικέφαλο» του Βορρά.


«Αν δεν κατέβεις να ζητιανέψεις στην Αθήνα το κράτος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει Περιφέρεια στην Ελλάδα. Το θέμα είναι ότι βγήκα και ζήτησα ό,τι ο κάθε πολίτης: να βοηθήσουμε την ομάδα της Θεσσαλονίκης γιατί είναι διαφήμιση η παρουσία του ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Στο κάτω κάτω υποχρεούται η πολιτεία να βοηθήσει, όπως πρέπει να κάνει σε κάθε ομάδα, γιατί μιλάμε για τον Ερασιτέχνη. Αν δεν χρειάζεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός τη στήριξη ποιος τη χρειάζεται; Παρ' όλα αυτά την άλλη ημέρα βγήκαν οπαδοί άλλων ομάδων και με «σταυρώσανε». Δεν κατάλαβα γιατί, από τη στιγμή που αφορούσε η τοποθέτηση μου ένα αθλητικό έργο».


gazzetta.gr

14 χρόνια κάτεργα επειδή είναι γκέι στο Μαλάουι


Ενα νεαρό "ζευγάρι" από το Μαλάουι, ο 20χρονος Τιβόνγκε Τσιµπαλάνγκα και ο 26χρονος Στίβεν Μοντζέζα, καταδικάστηκε σε 14ετή κάθειρξη µε καταναγκαστικά έργα, επειδή τόλµησε να δηµοσιοποιήσει τη σχέση του. 

 Στις 26 Δεκεµβρίου, ο Τιβόνγκε και ο Στίβεν γιόρτασαν τον αρραβώνα τους µε ένα πάρτι στο ξενοδοχείο όπου ο πρώτος εργαζόταν ως πορτιέρης – ένα πάρτι πρωτοφανές για τα δεδοµένα του Μαλάουι, µιας πάµπτωχης χώρας 15 εκατοµµυρίων στη Νοτιοανατολική Αφρική.

Την εποµένη, οι δύο νεαροί συνελήφθησαν και κλείστηκαν στο Τσιτσίρι, διαβόητη φυλακή για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης υπεράριθµων κρατουµένων. Μέσα Ιανουαρίου, σύρθηκαν στο δικαστήριο.

 Ο Τιβόνγκε δεν άντεξε τα γιουχαΐσµατα του κοινού και κατέρρευσε. Τον υποχρέωσαν να επιστρέψει µε µια σφουγγαρίστρα και να καθαρίσει ο ίδιος τον εµετό του, παρ’ ότι πάσχει από ελονοσία. Χθες, ήταν η σειρά του συντρόφου του να καταρρεύσει.

Βέβαια διάφορες οργανώσεις του κώλου απο το εξωτερικό για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων



Η υπόθεση έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.


 Δυτικοί ακτιβιστές (κωλομπαράδες) κάλεσαν τους διεθνείς 


δωρητές να παγώσουν τη βοήθεια προς το Μαλάουι – η χώρα 


βασίζεται στην ξένη βοήθεια κατά 40% του προϋπολογισµού της


Απο το Μαλάουι οι αξιωματούχοι απαντούν: «Δεν είναι στην κουλτούρα µας να παντρεύονται µεταξύ τους οι άνδρες. Κάποια από αυτά τα δικαιώµατα δεν είναι καλά για την κουλτούρα µας»

Η Εθνική του Ρεχάγκελ αναχώρησε για ποετοιμασία στην Ελβετία


Η Εθνική αναχώρησε για την Ελβετία, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, με "αποσκευές" γεμάτες αισιοδοξία.

"Είναι μεγάλο το βάρος. Στο Μουντιάλ συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες και θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να έχουμε καλή παρουσία", δήλωσε ο Ότο Ρεχάγκελ, λίγο πριν αναχωρήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για το Μπαντ Ραγκάζ.

"Θέλουμε να ετοιμαστούμε καλά μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά. Επιλέξαμε τα συγκεκριμένα φιλικά, γιατί η Βόρειος Κορέας και η Παραγουάη είναι ομάδες της ίδιας σχολής με τη Νότιο Κορέα και την Αργεντινή. Ελπίζω να μην υπάρξουν τραυματισμοί και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής", κατέληξε.

Την Τρίτη η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει την Β.Κορέα σε φιλική αναμέτρηση και στις 2 Ιουνίου την Παραγουάη. Μια ημέρα νωρίτερα, ο Ότο Ρεχάγκελ θα πρέπει να ανακοινώσει τα ονόματα των 23 παικτών που θα πάρει μαζί του στη Νότιο Αφρική.

Θέλουν να βάλουν χέρι στα επώνυμα Blog πάλι....

Προτάσεις για την εφαρμογή και στην Ελλάδα του πρόσφατου νόμου Μπερλουσκόνι για την ανωνυμία των μπλογκ εξετάζει η κυβέρνηση.

 
Η δήθεν «παραίτηση» της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου εξαιτίας υποτιθέμενου σκανδάλου που «αποκαλύφθηκε» από μπλογκ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης.
 
Έτσι επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της ανωνυμίας των μπλογκ και των δεκάδων μηνύσεων που έχουν καταθέσει εις βάρος τους πολιτικοί, κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες.

Πάντως το ιταλικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στις 10 Μαΐου από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο, στην παράγραφο 28 εξισώνει τα μπλογκ με τα υπόλοιπα ΜΜΕ. 

Σύμφωνα με το ιταλικό σχέδιο, οι ιδιοκτήτες των μπλογκ θα πρέπει να προσκομίζουν στο υπουργείο Τύπου στοιχεία που να αποδεικνύουν την ταυτότητα του κατόχου τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα κλείνουν.

Πωλείται όπως είναι ? Τα παρατάει ο Κόκκαλης ?

Τέλος εποχής και πολυμετοχικός ?

γκρίνια,γκρίνια,γκρίνια κουράστηκε ο θείος Κόκκαλης.....


“Παγώνουν” τα πάντα στον Ολυμπιακό. Νέο Δ.Σ στις 14 Ιουνίου θα εκλέξει η ΠΑΕ. 


Επαφές με επενδυτές για την επόμενη μέρα και αποχώρηση του Σωκράτη Κόκκαλη 


προανήγγειλε ο Γιάννης Μώραλης.