Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Πρώτος ο Γουέμπερ στις κατακτήριες και στο Μονακό

Την παράδοση που θέλει την Red Bull να παίρνει την pole position σε όλα τα GP του φετινού πρωταθλήματος, συνέχισε ο Mark Webber.


Ο Αυστραλός πιλότος έδειξε για ακόμα μία φορά ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, μία εβδομάδα μετά την pole position και τη νίκη στην Ισπανία, ενώ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του Fernando Alonso, του οποίου το μονοθέσιο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σαββάτου.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Robert Kubica και Sebastien Vettel, ενώ στην εκκίνηση της Κυριακής (16/5) θα βρεθούν πίσω τους οι Massa, Hamilton, Rosberg, Schumacher, Button, Barrichello και Liuzzi.

Αντίθετα, εκείνοι που δεν κατάφεραν να συνεχίσουν ήταν οι Kovalainen, Trulli, Glock, Di Grassi, Senna και Chandhok.
"Όπως είπα και στους ανθρώπους της ομάδας, όλα κρίθηκαν στην τρίτη και τέταρτη στροφή", δήλωσε ο Webber και προσέθεσε: "Είναι μεγάλη η ευχαρίστηση να οδηγώ ένα τέτοιο μονοθέσιο και είμαι ευτυχής επειδή άπαντες εργάστηκαν σκληρά για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι υπέροχο το συναίσθημα να κατακτάς την pole στο Μονακό, είμαι πολύ ευχαριστημένος!"
Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Webber, Red Bull, 1:13.826
2. Kubica, Renault, 1:14.120
3. Vettel, Red Bull, 1:14.227
4. Massa, Ferrari, 1:14.283
5. Hamiltom, McLaren, 1:14.432 9. Barrichello, Williams, 1:14.901 

10. Liuzzi, Force India, 1:15.170
11. Hulkenberg, Williams
12. Sutil, Force India
13. Buemi, Toro Rosso
14. Petrov, Renault
15. De la Rosa, BMW
16. Kobayashi, BMW
17. Alguersuari, Toro Rosso
18. Kovalainen, Lotus
19. Trulli, Lotus
20. Glock, Virgin
21. Di Grassi, Virgin
22. Senna, HRT
23. Chandhok, HRT
24. Alonso, Ferrari

contra.gr

Προπονητής και με την Βούλα ο Μαραντόνα......



Προπονητής και με τη βούλα είναι πλέον ο Ντιέγο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο εκλέκτορας της Εθνικής Αργεντινής (αντιπάλου της Εθνικής Ελλάδας στο προσεχές Μουντιάλ) πήρε το δίπλωμά του αν και ουδέποτε παρακολούθησε μαθήματα.


O Μαραντόνα προπονούσε έως τώρα με ειδική άδεια της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής κάτι που είχε γίνει και για άλλους ποδοσφαιρικούς αστέρες του παρελθόντος όπως ο Φραντς Μπεκενμπάουερ και ο Γιόχαν Κρόιφ. Ο γενικός γραμματέας της ένωσης προπονητών Αργεντινής Βικτόριο Κόκο τόνισε σχετικά: “Ο Ντιέγκο δεν έκανε μαθήματα διότι είναι δύσκολο για τέτοιες προσωπικότητες να περάσουν από τις τάξεις”.


Με δίπλωμα ή όχι πάντως, η αμφισβήτηση για τον προπονητή Μαραντόνα παραμένει μεγάλη, λιγότερο από έναν μήνα πριν την έναρξη του φετινού Μουντιάλ.  


contra.gr