Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Εντοπίστηκαν άλλοι 178.000 φοροφυγάδες


Σε σπορ των Ελλήνων αποδεικνύεται η φοροδιαφυγή. Μετά τους μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (15/5) το Υπουργείο οικονομικών 


εντοπίστηκαν άλλοι 178.000 μισθωτοί που δήλωναν στην Εφορία εισοδήματα λιγότερα από αυτά που ελάμβαναν από τις επιχειρήσεις.
Aνάμεσα σε αυτούς 28.000 δεν δήλωναν καθόλου εισοδήματα και υπολογίζεται ότι το ποσό που χάθηκε για το δημόσιο, ανέρχεται στα 507 εκατ. ευρώ


Τις φορολογικές παραβάσεις εντόπισε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών μέσω των διασταυρώσεων που έκανε μεταξύ των δηλώσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών των επιχειρήσεων του οικονομικού έτους 2009 και των εισοδημάτων που δηλώθηκαν από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις το ίδιο έτος.


Από τα στοιχεία προέκυψαν ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι:


-149.323 φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα χαμηλότερα από αυτά που προκύπτουν από τις δηλώσεις των εργοδοτών τους. Το συνολικό ύψος των μη δηλωθέντων αποδοχών φθάνει τα 205,9 εκατ. ευρώ.
- 28.177 φορολογούμενοι που δηλώθηκαν από εργοδότες ως αποδέκτες αμοιβών για μισθωτές υπηρεσίες άνω των 10.000 ευρώ δεν υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος.


Τα στοιχεία αυτά έχουν  αποσταλεί στις ΔΟΥ για να γίνει περαιτέρω έλεγχος.


cosmo.gr

Για το μεγάλο σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά ακόμα γίνεται ερευνα στην Ελλάδα

Η υπόθεση δωροδοκίας γιατρών και στελεχών του υπουργείου Υγείας από στελέχη βρετανικής εταιρίας κάνει το γύρο του κόσμου, στη Βρετανία έχει καταδικαστεί ένα άτομο αλλά στην Ελλάδα ακόμα γίνεται έρευνα.

Μεταξύ των φοροφυγάδων γιατρών, τα ονόματα των οποίων, δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα υπάρχουν κι εκείνα των εμπλεκομένων στην υπόθεση δωροδοκίας από στελέχη της De Puy International, θυγατρικής Johnson&Johnson. Πρόκειται για 12 ορθοπεδικούς που βρίσκονται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας, καθώς φέρονται να έπαιρναν μίζες για να προμηθεύονται από τη συγκεκριμένη εταιρία τεχνητά μέλη, απαραίτητα σε Έλληνες ασφαλισμένους.

Για την υπόθεση, στη Βρετανία, έχει
συλληφθεί και καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους ο Robert John Dougal. Σύμφωνα με τον καταδικασθέντα από το 2002 μέχρι το 2005 δόθηκαν πάνω από 5 εκατ. ευρώ μίζες σε Έλληνες γιατρούς, ενώ στο σκάνδαλο εμπλέκονται διευθυντές νοσοκομείων αλλά και στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Όπως προέκυψε μετά το άνοιγμα των λογαριασμών των εμπλεκόμενων ορθοπεδικών, τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει την περίοδο 2001-2008 δεν πλησιάζουν ούτε κατά διάνοια τις πραγματικές τους καταθέσεις στις τράπεζες. Υπάρχει γιατρός που δήλωσε –στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα- οικογενειακό εισόδημα 2,4 εκατομμύρια ευρώ αλλά οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 11,17 εκατομμύρια.

Συνάδελφός του, είχε την ίδια περίοδο δηλώσει οικογενειακό εισόδημα 1,3 εκατ. ευρώ, αλλά οι καταθέσεις του ξεπέρασαν τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Τρίτος γιατρός με οικογενειακό εισόδημα 392.540 ευρώ διατηρεί καταθέσεις ύψους 1,28 εκατ. ευρώ.


newsit.gr

Κατάσχεση της περιουσίας του προέδρου της Ασπίς

Μέχρι του ποσού των 15.500.000 ευρώ η συντηρητική κατάσχεση

 των περιουσιακών στοιχείων τόσο του Παύλου Ψωμιάδη,


όσο και της συζύγου, της κόρης και των εταιρειών του αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο της 

Αθήνας μετά την προσφυγή 157 επενδυτών της “Aspis Capital”

Οι επενδυτές ζήτησαν τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να αποζημιωθούν για 

ζημιές που έχουν υποστεί από επενδύσεις τους.

Αυτός δεν είχε χρησιμοποιήσει πλαστή επιταγή 500 εκ. ευρώ   ???

και δεν καταδικάστηκε ακόμα για απάτη ???

είναι ακόμα έξω ???


10 κιλά εκρηκτικών ήταν η βόμβα στον Κορυδαλλό

Πολύ ισχυρή....αλλά ευτυχώς είχαν εκκενωθεί τα γύρω σπίτια,

μόνο μία γυναίκα τραυματίστηκε απο θραύσματα τζαμιών στο διαμέρισμα της !!!

Ο Τριανταφυλλόπουλος λέει πολύ επικίνδυνη η ώρα που επιλέξαν οι Τρομοκράτες.....


ε, την επόμενη φορά θα μας ρωτήσουν τι ώρα θέλουμε εμείς !!!


Μάλλον είναι οι Πυρήνες της Φωτιάς.......... και να δείς ότι 


θα έχουν καμμιά "μικρή γιαφκούλα" εκεί κοντά !!!