Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Σκάνδαλο και στην Αγρότημα ΑΕ,βρέθηκαν μόνο κάτι ψιλά στο ταμείο

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι 450.000 ευρώ και το υπόλοιπο στο ταμείο είναι μόνο 18,68 ευρώ.

Πλήθος παράνομων ενεργειών διαπιστώθηκαν στην εταιρία Αγρότημα ΑΕ, σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που έστειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, στον εισαγγελέα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, κατόπιν εντολής του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, που δόθηκε στις 22/02/2010, διενήργησε έλεγχο στην εταιρία, όπου, μεταξύ άλλων, διαπίστωσε:

- Δεν εγκρίθηκε ποτέ από τη Διυπουργική Επιτροπή ο κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας της εταιρίας, με αποτέλεσμα να στερούνται νομιμότητας όλες οι αμοιβές, αποζημιώσεις, καθώς και τα έξοδα παράστασης της διοίκησης.

- Η στελέχωση της εταιρίας έγινε με παράνομο τρόπο, χωρίς προκήρυξη θέσεων, χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος απλά και μόνο με εισήγηση της προέδρου στο ΔΣ. Ειδικότερα, συνήφθησαν 34 συμβάσεις έργου, εκτός ΑΣΕΠ, με όρους αδιαφάνειας, στις 26 Αυγούστου του 2009, με έναρξη την 1η Οκτώβρη του 2009, ενώ η πρόεδρος, αφού τις υπέγραψε, εκ των υστέρων κατήγγειλε μόνο τις 24 εξ΄αυτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά τον έλεγχο, δεν εντοπίστηκαν ούτε τα βιογραφικά σημειώματα όλων των συμβασιούχων. Με την ίδια διαδικασία, είχαν προηγηθεί προσλήψεις τριών διευθυντικών στελεχών.

- Αν και η Αγρότημα ΑΕ διέθετε νομικό σύμβουλο, ζητήθηκε από την πρόεδρο γνωμοδότηση από καθηγητή της νομικής έναντι αμοιβής. Με τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση, μάλιστα, κρίθηκε ότι όλες οι προσλήψεις ήταν άκυρες. Κατόπιν τούτου, η πρόεδρος, αν και είχε υπογράψει τις συμβάσεις πρόσληψης, τις κατήγγειλε ως παράνομες και επομένως άκυρες.

- Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας είναι 450.000 ευρώ και αυτή τη στιγμή το διαθέσιμο υπόλοιπο είναι 18,68 ευρώ. Οι υποχρεώσεις της εταιρίας ανέρχονται στο ποσό των 620.000 ευρώ και βαίνουν αυξανόμενες. Σύμφωνα με το πόρισμα, το σύνολο του κεφαλαίου διατέθηκε σε αμοιβές της προέδρου και μελών του ΔΣ, δαπάνες διαμόρφωσης των γραφείων της εταιρίας, προμηθειών και μετακίνησης στο εξωτερικό. 


newsit.gr

Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αρνούνται να σηκώσουν τα αεροπλάνα


Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την αυτοτελή φορολόγηση του πτητικού επιδόματος


οι μαχητές του Αιγαίου αποφάσισαν να κρατήσουν τα μαχητικά στο έδαφος και να μη συμμετάσχουν σε καμία εκπαιδευτική πτήση.

Οι πιλότοι δηλώνουν ότι εννοείται πως θα πετάξουν κανονικά όλες τις επιχειρησιακές πτήσεις,αναχαιτίσεις μεταφορές ασθενών κλπ όμως δεν θα πάρουν μέρος σε κανένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθώς θεωρούν άδικα τα μέτρα που πλήττουν το εισόδημά τους.
 
Οι πιλότοι της Π.Α. Είναι οι πρώτοι μεταξύ των αξιωματικών που μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων θεωρώντας απαράδεκτο το γεγονός ότι η... μπάλα των περικοπών στο Δημόσιο πήρε και ανθρώπους που υπηρετούν σε μάχιμες θέσεις και μάλιστα θέσεις με τον ύψιστο βαθμό επικινδυνότητας.

Το υπουργείο οικονομικών απο αυτήν την ενέργεια του θέλει να εξοικονομήσει 8 εκ. ευρώ

ετησίως.....

Ξεφτίλα, να εξοικονομήσετε κόβοντας  τα επιδόματα σας εσείς οι Βουλευτάδες......ΡΕ !

Ανοίγει το steki.gr και πάλι ?

Εκτελούνται εργασίες συντήρησης αναφέρει και 


σύντομα θα είναι και πάλι κοντά σας !!

Τον πιάσαν στα πράσα όταν προσπαθούσε να διαρρήξει περίπτερο...

Μερικοί καλύτερα να βρούν καμμιά δουλειά....


παρά να κάνουν ληστείες !


Ενας  28χρονος πίστευε ότι δεν τον βλέπει κανείς. 


Στόχος του, ένα περίπτερο που βρίσκεται στην οδό Γρ. Κολωνιάρη στην Θεσσαλονίκη.


Πάνω λοιπόν που προσπαθούσε να το διαρρήξει, κάτοικοι της περιοχής τον είδαν και ειδοποίησαν την αστυνομία.


 Πολύ γρήγορα άνδρες της Άμεσης Δράσης έφτασαν στο σημείο 


και έπιασαν τον 28χρονο επ' αυτοφώρω.

Ο δράστης κρατείται στην Ασφάλεια και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα...

Προκήρυξη για πρόσληψη 2080 εποχικών θέσεων στα ΕΛΤΑ

Με διαδικασίες εξπρές θα προχωρήσει η προκήρυξη 2.080 θέσεων για την κάλυψη εποχικών αναγκών στα ΕΛΤΑ και ήδη η επιχείρηση βρίσκεται σε συνεννόηση με το ΑΣΕΠ για να εγκριθεί η διαδικασία και η κατανομή.


Στόχος είναι μέσα στον επόμενο μήνα να έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις.


Η κάλυψη των θέσεων θα γίνει με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν για διάστημα 8 μηνών.


 Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνει, όπως κάθε φορά, στις κατά τόπους υπηρεσίες μέσα στην προθεσμία που θα οριστεί με την προκήρυξη.


Οι περισσότερες θέσεις αφορούν την ειδικότητα των διανομέων....


Η Τζούλια, η λιμουζίνα και το Υπουργείο Οικονομικών..

Το ταγιέρ όπως και να το κάνεις......


κάνει εντύπωση.


Γι'αυτό και η Τζούλια φόρεσε το ρόζ ταγιέρ για


την περίσταση.....πήρε τον Μένιο, πήρε και την


Λίμο και τράβηξε προς το υπουργείο οικονομικών


να διαμαρτυρηθεί για τον έλεγχο που της κάνει


ο ΣΔΟΕ στα οικονομικά της !