Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

indymedia.........

Λουκέτο στο Indymedia;

Μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ηλία Πολατίδη, σχετικά με τη νομιμότητα της χρήσης του δικτύου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από το Athens Indymedia, ο ΟΤΕ αποφάσισε με εξώδικο που απέστειλε στο portal, να ζητήσει τη διακοπή της πρόσβασης που έχει το site στο δίκτυο του Πολυτεχνείου.

Έπειτα από την αμφιλεγόμενη γνωμοδότηση του απελθόντος εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά αναφορικά με την ανωνυμία των bloggers, ένα ακόμα περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι κάτι τρέχει με το Ιντερνετ.
O ΟΤΕ απέστειλε εξώδικο στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, με το οποίο ουσιαστικά του ζητάει να διακόψει εντός πέντε ημερών (!) την πρόσβαση που έχει αποκτήσει το αντιεξουσιαστικό portal Αthens Indymedia στο δίκτυο οπτικών ινών του οργανισμού. Σε διαφορετική περίπτωση ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι θα προβεί στην άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματος του - με ό,τι συνεπάγεται το τελευταίο.
Στο εξώδικο παρατίθεται απόσπασμα από κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Σερρών του ΛΑΟΣ Ηλία Πολατίδη (της 18ης Ιουνίου} που καταγγέλλει ότι «το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο επιτρέπει την πρόσβαση σε τρίτον που εμφανίζεται με την ιστοσελίδα Indymedia Athens, ο οποίος προβαίνει στη χρήση των συγκεκριμένων ινών και γενικότερα του συγκεκριμένου δικτύου για σκοπούς οι οποίοι δεν έχουν ουδεμία σχέση με την έρευνα και την εκπαίδευση..."


Πηγή Esspreso

http://greece-salonika.blogspot.com/2009/07/indymedia.html